ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

 In ΣΚΕΨΕΙΣ

Τον τελευταίο καιρό η κοινότητα του βουνού δεχτηκε απανωτά χτυπήματα με απώλειες αγαπημένων και γνώριμων της ανθρώπων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πριν λίγες μέρες έγινε μία πρωτοφανής διάσωση στο βουνό του Νάνγκα Πάρμπατ καθώς Πολωνοί αναρριχητές έσπευσαν να διασώσουν τoν Tomas Mackiewicz και την Elisabeth Revol.Το Νάνγκα Πάρμπατ είναι το ένατο ψηλότερο βουνό στη Γη, με ύψος 8.126 μ. Το όνομά του σημαίνει «Γυμνό βουνό». Στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, το Νάνγκα Παρμπάτ ήταν γνωστό ως το βουνό φονιάς, επειδή ήταν μια από τις πιο φονικές κορυφές ψηλότερες των οκτώ χιλιομέτρων. Είναι επίσης μια τεράστια, δραματική κορυφή που υψώνεται πολύ πάνω από το περιβάλλον τοπίο. Είναι η πιο δυτική κορυφή ψηλότερη από 8 χιλιόμετρα και βρίσκεται κοντά στο δυτικό άκρο της οροσειράς Καρακορούμ.  . 

Δυστυχώς ο Tomas Mackiewicz δε τα κατάφερε και πέθανε από την νόσο του υψομέτρου . Στην κοινή γνώμη ίσως τέτοιες αναβάσεις να μοιάζουν υπερβολικές που κρύβουν μέσα τους στοιχεία ματαιοδοξίας και εγωισμού αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι άλλο παρά η έμφυτή ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύπτει συνεχώς τα όρια του και να τα επεκτείνει. Οι πιο πολλοί άνθρωποι βλέπουν στα βουνά τον θάνατο και το ρίσκο ενώ στην πραγματικότητα αυτά αντιπροσωπεύουν την ζωή και την ελευθερία.

 

Δεν ανεβαίνω στα βουνά για να πεθάνω. Ανεβαίνω στα βουνά για να ζήσω”

Reinhold Messner

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search